Carte Verde Birouri Naţionale Companii Membre Corespondenţi şi Agenţi Evenimente Întrebări

Intalniri, Seminarii si Conferinte

2005

 • 5 decembrie 2005
  Biroul National din Romania - atributii si competente actuale si in perspectiva integrarii europene
  la Hotel Best Werstern Parc - sala Terra, Bd. Poligrafiei nr 3-5, Sector 1, Bucuresti, Ro-71556

 • 15 septembrie 2005
  B.A.A.R. - la ceas aniversar
  Evenimentul se va desfasura la Hotelul New Montana din Sinaia, incepand cu orele 17.00

 • 7 iulie 2005
  Conferinta Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.)
  la Hotel Best Werstern Parc - sala Terra, Bd. Poligrafiei nr 3-5, Sector 1, Bucuresti, Ro-71556

 • Vizita de lucru la Biroul National din Ungaria ( Hungarian Motor Insurance Bureau) in zilele de 30 iunie si 1 iulie 2005, Budapesta.
  O delegatie a B.A.A.R. a efectuat o vizita de lucru in cadrul careia au fost discutate mai multe subiecte, dintre care: modul de functionare a Fondului de Garantare (in acceptiunea legiuitorului roman, fiind vorba de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii), a Centrului de Informare si a Organismului de Compensare, modul de organizare a Biroului Carte Verde, modul de reglementare a asigurarii de frontiera, sistemul informatic din cadrul acestui Birou. Mai multe informatii vor fi prezentate in cadrul Conferintei B.A.A.R. din 7 iulie 2005.

 • Vizita de lucru la Biroul National din Olanda (Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars) in zilele de 20 si 21 iunie 2005, El Rijswijk (Olanda).
  O delegatie a B.A.A.R., a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si a societatii Allianz – Tiriac Asigurari a efectuat o vizita de lucru in cadrul careia au fost discutate mai multe subiecte, dintre care: modul de functionare a Fondului de Garantare (in acceptiunea legiuitorului roman, fiind vorba despre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii), a Centrului de Informare, a Organismului de Compensare precum si despre modul de reglementare a asigurarii de frontiera, despre sistemul de inmatriculare a autovehiculelor in Olanda, proiectul VELIA. Mai multe informatii vor fi prezentate in cadrul Conferintei B.A.A.R. din 7 iulie 2005.

 • Adunarea Generala a Consiliului Birourilor s-a desfasurat in acest an in perioada 26-28 mai, in Varsovia.
  In cadrul acestei sedinte, reprezentantii Birourilor Nationale au desemnat 10 Birouri, printre care si B.A.A.R., sa alcatuiasca Consiliul de Conducere al CoB pe o perioada de 3 ani. La sectiunea “workingshop”, dl. Liviu Stoicescu – presedinte B.A.A.R. a prezentat, la solicitarea organizatorilor, o situatie a autovehiculelor neasigurate in Romania. Mai multe informatii despre deciziile si recomandarile aprobate in cadrul acestei Adunari Generale a CoB, vor fi prezentate in cadrul Conferintei B.A.A.R. din 7 iulie 2005.

 • Seminar organizat de Consiliul Birourilor privind reasigurarea, in zilele de 17 si 18 mai 2005, Hohemkammer, Germania.
  Scopul intalnirii a fost o reiterare a problemei limitelor privind acoperirea raspunderii RCA.

 • Intalnire cu reprezentantii Swiss RE in data de 3 mai 2005, Bucuresti.
  Tema intalnirii: reasigurarea unui Birou National.

 • Vizita de lucru la Biroul National din Cehia (Ceska Kancelar Pojistitelu) in zilele de 26 si 27 aprilie 2005, Praga.
  O delegatie a B.A.A.R., a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si a societatii Allianz – Tiriac Asigurari a efectuat o vizita de lucru in cadrul careia au fost discutate mai multe subiecte, dintre care: modul de functionare a Fondului de Garantare (in acceptiunea legiuitorului roman, fiind vorba de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii), a Centrului de Informare si a Organismului de Compensare. Mai multe informatii vor fi prezentate in cadrul Conferintei B.A.A.R. din 7 iulie 2005.

 • Intalnire cu reprezentantii Biroului Central Francez in 9 martie 2005, Paris.
  Printre subiectele discutate au fost: modul de organizare al Biroului Central Francez si Fondul de Garantare (in acceptiunea legiuitorului roman fiind vorba despre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii), solutionarea cererilor de chemare in garantie formulate de B.A.A.R. si cererilor de confirmarea valabilitatii unor documente de raspundere civila auto “Carte Verde” emise sub autoritatea Biroului Central Francez