Carte Verde Birouri Naţionale Companii Membre Corespondenţi şi Agenţi Evenimente Întrebări

Intalniri, Seminarii si Conferinte

2007

 • Pregătirea profesională – o preocupare permanentă a B.A.A.R.
  Având ca scop instruirea personalului din cadrul  societăţilor de asigurare – membre, cât şi al gestionarilor mandataţi, B.A.A.R. a organizat un seminar la data de 15 noiembrie 2007.
  Mai multe detalii găsiţi apăsând aici.”


 • 11 octombrie 2007 B.A.A.R. organizeaza conferinta
  Asigurarea de răspundere civilă auto în Italia

 • Întâlnirea Birourilor din Sud-Estul Europei, Atena, 13 -15 septembrie 2007

  Intensificarea  transportului internaţional şi diversificarea activităţilor economice din toate statele atragere şi intensificarea activităţilor din cadrul Sistemului Internaţional Carte Verde.  În ultimii anii, Birourile Naţionale au considerat că este benefic pentru sistem ca încercarea de soluţionare a situaţiilor noi apărute să fie  identificate în cadrul unor întâlniri pe zone geografice. Istoria acestor întâlniri zonale a început în nordul Europei, iar în timp întâlnirile s-au extins în tot Sistemul. Datorită multitudinii problemelor ivite, Birourile Nordice şi cele Centrale se întâlnesc de două ori pe an, una primăvara iar cealaltă toamna. Birourile din Sud Estul Europei au început să aibe astfel de întâlniri din 1998 şi, de atunci, înţâlnirile sunt anuale. Anul acesta, Întâlnirea Birourilor din Sud Estul Europei a avut loc în perioada 13-15 septembrie, la Atena. Pe lângă reprezentanţii fiecărui Birou din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, România, Serbia şi Turcia au participat şi dl. preşedinte CoB Ulf Blomgreen , dl. Secretar General CoB Alain Pire şi d-ra director CoB Caroline Maion. Dintre subiectele abordate în cadrul acestei ultimei întâlniri, amintim: rolul corespondenţilor care operează în Sistemul Carte Verde, Puterea financiară a Biroului Carte Verde şi noile limite prevăzute de cea de-a V-a Directivă a Uniunii Europene, raportarea către CoB a cererilor de chemare în garanţie şi de către Birourile nemonitorizate de la 1 ianuarie 2008, Participarea Birourilor în Comitetele CoB, Daunele produse de o asigurare Carte Verde falsă. Întâlnirea Birourilor din Sud Estul Europei din anul 2008 va fi organizată de B.A.A.R., la Bucureşti.

 • Pregătirea profesională – o preocupare a B.A.A.R.

  Una din preocupările Biroului din acest an este pregătirea profesională a personalului angajat în cadrul societăţilor de asigurare – membre B.A.A.R., din departamentele de asigurare/daune ce implică asigurarea de răspundere civilă auto, precum şi în cadrul societăţilor mandatate de B.A.A.R. să gestioneze cazuri de daună produse pe teritoriul României din vina autovehiculelor înmatriculate/cu locul obişnuit de staţionare în vreuna din ţările membre ale Sistemului Internaţional Carte Verde.

  În acest sens, pe lângă numeroasele întâlniri bilaterale purtate cu acestea în acest an, în data de 4 septembrie 2007, în sala de conferinţe a B.A.A.R. a avut loc un seminar unde au fost abordate următoarele teme: Consecinţe ale semnării şi intrării în vigoare a Acordului Multilateral şi pentru România şi Aspecte practice privind modul de gestionare al dosarelor de daună produse în România de autovehicule staţionate în mod normal, în vreuna din ţările Sistemului Carte Verde.

  Participarea la eveniment a fost numeroasă.  La sfârşitul seminarului, participanţii au apreciat întâlnirea ca fiind una tehnică şi utilă în desfăşurarea activităţii lor zilnice şi au solicitat organizarea şi, în viitor, astfel de seminarii.

 • Adunarea Generala a CoB – mai 2007, Bruxelles
  In perioada 23/25 mai 2007, la Bruxelles s-a desfasurat Adunarea Generala a Consiliului Birourilor. In cadrul acesteia, membrii CoB au luat la cunostinta despre activitatea desfasurata de conducerea si comitetele tehnice, de la ultima sedinta pana astazi, si au luat hotarari in problemele puse in discutie. Biroul Roman a fost ales pe un mandat de 3 ani in Comitetul tehnic pentru Reguli Specifice. Mai multe informatii veti afla intr-o viitoare conferinta organizata de B.A.A.R.