Protectia datelor cu caracter personal

1. Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le obtine despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

2. Scopul colectarii datelor este: solutionarea pretentiilor de despagubire formulate de persoanele prejudiciate prin accidente provocate pe teritoriul Romaniei de autovehicule inmatriculate in strainatate sau prin accidente provocate in strainatate de autovehicule inmatriculate in Romania si formularea actiunilor in regres impotriva persoanelor vinovate daca autovehiculele prin intermediul carora au provocat accidentele nu erau asigurate pentru RCA/Carte Verde la data respectiva.

3. Se prelucreaza urmatoarele categorii de date cu caracter personal: numele si prenumele, date din permisul de conducere/certificatul de inmatriculare, telefon/fax si adresa de domiciliu/resedinta.

4. Nu sunteti obligati legal sa furnizati datele, dar refuzul dvs. conduce la imposibilitatea solutionarii pretentiilor de despagubire formulate de persoanele prejudiciate.

5. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanelor prejudiciate prin accidente, Birourile Nationale din celelalte state din Uniunea Europeana, Zona Economica Europeana si Elvetia, societatilor de asigurare, gestionarilor mandatati cu solutionarea cazurilor de dauna si instantelor de judecata sau altor autoritati publice abilitate.

6. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti, pentru motive legitime, prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

7. Datele dumneavoastra pot fi transferate in statele din Uniunea Europeana, Zona Economica Europeana si Elvetia, in vederea solutionarii dosarelor de dauna si dupa caz, a formularii actiunilor in regres.

8. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Please follow and like us: