Informare de presa – 19.08.2020

INFORMARE DE PRESA

București, 19.08.2020

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o potențială retragere a unor polițe de asigurare RCA de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.) și deținute de o flotă de transport, Biroul face precizarea că o asemenea informație nu are niciun fundament real. Conform atribuțiilor conferite prin lege și prin statut, B.A.A.R. nu are competențe în activitatea de încheiere asigurării de răspundere civilă auto sau reziliere precum nici în aria de ITP, acestea revenind exclusiv autorităților sau companiilor de asigurare, cu respectarea legislației în vigoare.

Pentru mai multe detalii privind atribuțiile și responsabilitățile B.A.A.R., precum și privind zona de acțiune, vă rugăm să consultați www.baar.ro sau Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, în special art. 19 și 32.

Pentru mai multe informații necesare în redactarea materialelor de presă ne puteți contacta la adresa: secretariat@baar.ro – responsabil comunicare Constantin Năstase (0741.011.500).

Please follow and like us: