Accident in strainatate

  1. In una din tarile SEE (vezi lista tarilor SEE) produs prin intermediul unui vehicul inmatriculat in una din aceste tari.

Nota: in aceste situatii, aveti posibilitatea sa va adresati pentru despagubire si biroului national din tara in care s-a produs accidentul (vezi date contact birouri nationale), cu exceptia cazului in care vehiculul era inmatriculat in tara producerii accidentului.

  1. In una din tarile din ”lista” (vezi lista-tari), prin intermediul unui vehicul inmatriculat in una din tarile SEE (vezi lista tarilor SEE), daca legea tarii accidentului si a tarii de inmatriculare a vehiculului permit solutionarea cererii de catre BAAR. In aceste cazuri BAAR verifica daca legea tarii accidentului si a celei de inmatriculare a vehiculului permit solutionarea cererii de catre BAAR si numai in caz afirmativ va proceda la solutionarea cererii.

Nota: in aceste situatii este recomandat sa va adresati, pentru despagubire, biroului national din tara accidentului (vezi date contact birouri nationale).

Solutionarea cazurilor de dauna se face in conformitate cu legea aplicabila (de regula cu legea din tara producerii accidentului).

Cum procedati:

Pentru ambezele cazuri, BAAR va interveni in calitate de Organism de Compensare. Detalii si documente de avizare gasiti AICI.

Statele SEE.

Date de contact birouri nationale

Listă tari