Asigurare de frontiera

Asigurarea de frontiera este asigurarea de raspundere civila pentru prejudicii cauzate tertilor prin accidente de vehicule care se incheie pentru vehiculele care au locul obisnuit de stationare in alt stat decat Romania si pentru care, in Romania, incheierea acestei asigurari este obligatorie.

Se pot incheia asigurari de frontiera in Romania numai pentru vehiculele inmatriculate intr-un alt stat, cu exceptia celor pentru care se prezinta o Carte Verde valabila, emisa sub autoritatea unui birou national competent, si cu exceptia celor a caror asigurare de raspundere civila este garantata de biroul national al acelui stat.

Prin urmare, nu se pot incheia asigurari de frontiera in Romania pentru vehiculele inmatriculate in state din Spatiul Economic European si Elvetia, precum si in state semnatare ale Acordului Multilateral (a caror asigurare de raspundere civila este garantata de biroul national al acelui stat).

Aici puteti consulta lista tarilor care fac parte din Spatiul Economic European si Elvetia, precum si statele semnatare ale Acordului Multilateral, pentru ale caror vehicule (inmatriculate in aceste state) nu se pot incheia asigurari de frontiera.

Aici puteti consulta lista tarilor pentru ale caror vehicule (inmatriculate in aceste state) se pot incheia asigurari de frontiera.

Asigurarea de frontiera incheiata in Romania este valabila atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriul oricarui stat din Spatiul Economic European si Elvetia, in conformitate cu prevederile legii aplicabile in acel stat.

Este strict interzisă extinderea acoperirii Asigurarii de frontiera la alte state decat cele din Spatiul Economic European si Elvetia si de asemenea este strict interzisa neacordarea acoperirii pentru unul sau mai multe din aceste state.

Asigurarea se incheie la intrarea pe teritoriul Romaniei, daca pentru vehiculele respective nu exista incheiata o asigurare de raspundere civila pentru prejudicii cauzate tertilor (Carte Verde sau Asigurare de frontiera, dupa caz) valabila pe teritoriul Romaniei sau daca in perioada tranzitarii teritoriului Romaniei valabilitatea asigurarii inceteaza.

Modelul documentului Asigurare de frontiera, il gasiti AICI

Asigurarea de frontiera se incheie pe perioada de 30 de zile.

Pentru vehiculele inmatriculate in state care fac parte din Sistemul Carte Verde, altele decat cele ale caror birouri nationale au semnat Acordul Multilateral, se poate incheia o singura asigurare de frontiera pentru 30 de zile (vezi lista acestor tari aici).

Pentru vehiculele inmatriculate in state care nu fac parte din Sistemul Carte Verde, asigurarea de frontiera se poate prelungi pe noi perioade de cate 30 de zile.

Societatea de asigurare mandatata sa incheie in numele si pentru BAAR Asigurarea de Frontiera este:

OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP SA

Adresa:
Sediu central: Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, București, Romania

E-mail: office@omniasig.ro  sau

            suport.clienti@omniasig.ro

Telefon:  +4 021.405.74.20

Web:  www.omniasig.ro

 

Reglementare asigurare de frontiera