Emitere certificat de daunalitate din aplicatia AIDA.info

Certificatele emise prin aplicatia AIDA.info sunt generate in urma procesului de inrolare (inregistrare) in aplicatie, care se desfasoara o singura data, ulterior avand posibilitatea de a genera documentul ori de cate ori este necesar, dar nu mai mult de un certificat la 30 de zile (calendaristice). Prin exceptie de la aceasta regula, veti putea emite un certificat si intr-un termen mai scurt in situatia in care, in istoricul dvs. de daunalitate din baza de date AIDA, intervin modificari.

 • certificatul se emite fara stampila si fara semnatura, dar cu numar de inregistrare si cod de validare
 • validarea se face prin intermediul unui cod unic de securitate, imprimat pe fiecare certificat emis – certificatul de daunalitate poate fi verificat la o adresa web dedicata (mentionata in certificat)

Pentru crearea unui cont este necesara descarcarea aplicatiei si parcurgerea urmatorilor pasi:

 1. verificarea identitatii persoanei, prin fotografierea unui act de identitate (CI sau pasaport)
 2. verificarea existentei istoricului in baza de date AIDA, prin fotografierea permisului de conducere a titularului de cont sau a certificatului de inmatriculare al vehiculului (talon)
 3. fotografierea si filmarea fizionomiei dvs., pentru verificarea concordantei datelor din documentele de identitate cu cele ale persoanei care face inrolarea

Documente si conditii generare certificat

Pentru a va face un cont de utilizator in aplicatia AIDA.info vor fi necesare urmatoarele:

 • un act de identitate in original: carte de identitate (buletin) sau pasaport (documentul trebuie sa fie emis de autoritatile romane si sa se afle in perioada de valabilitate)
 • unul dintre urmatoarele documente in original: permis de conducere sau certificat de inmatriculare vehicul (talon)
 • sa aveti o adresa de email valida care va fi utilizata la crearea si, ulterior, la accesarea contului
 • sa va stabiliti o parola pentru accesarea contului
 • sa stabiliti si sa declarati un numar de telefon la care sa puteti fi contactat(a) de catre BAAR pe perioada utilizarii contului
 • sa cititi si sa acceptati Termenii si conditiile de utilizare a aplicatiei AIDA.info