Emitere certificat de daunalitate persoana fizica prin curierat rapid cu plata la destinatar

Certificatul de daunalitate va fi transmis catre Dvs. prin servicii de tip curier rapid doar cu plata la destinatar (titularul certificatului de daunalitate) si numai la adrese de pe teritoriul Romaniei, respectiv doar la adresa mentionata in C.I./B.I. a/al titularului, emisa de autoritatile romane si aflata in termen de valabilitate, sau la adresa mentionata in declaratia notariala autentica / atestata de avocat ori in mandatul notarial/imputernicirea atestata de avocat.

Certificatele emise de catre  BAAR si transmise NUMAI persoanelor fizice prin servicii de curierat cu plata la destinatar sunt generate in termen de 15 zile de la inregistrarea unei solicitari insotita de toate documentele necesare prelucrarii solicitarii. Data de la care curge termenul de 15 zile pentru emiterea certificatului este data primirii, de catre BAAR, a solicitarii complete (insotita de toate documentele necesare prelucrarii acesteia).

  • prin e-mail, la adresa certificat@aida.info.ro
  • prin servicii postale la adresa: str. Vasile Lascar nr. 40-40Bis, etaj 6, sector 2, Bucuresti
  • prin depunere la casuta postala de la sediul BAAR (str. Vasile Lascar nr. 40-40Bis, etaj 6, sector 2, Bucuresti, casuta postala de la parter, intrarea in cladire) Data la care primiti certificatul de daunalitate prin servicii de curierat poate sa fie ulterioara termenului de 15 zile mentionat mai sus, deoarece la termenul de emitere (de 15 zile) se adauga si termenul de livrare prin servicii de curierat rapid.
  • certificatul se emite fara stampila si fara semnatura, dar cu numar de inregistrare si cod de validare
  • validarea se face prin intermediul unui cod unic de securitate, imprimat pe fiecare certificat emis – certificatul de daunalitate poate fi verificat la o adresa web dedicata (mentionata in certificat)

Documente necesare