Comunicat de presa conferinta “Siguranta rutiera – un deziderat realizabil”

ISF

COMUNICAT DE PRESA

Institutul de Studii Financiare in parteneriat cu Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) au organizat ieri 05 martie 2018 la Hotel Sheraton din Bucuresti, Conferinta nationala “Siguranta rutiera – un deziderat realizabil

La eveniment au participat circa 120 de persoane printre care oficiali ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, specialisti din cadrul companiilor membre BAAR, reprezentanti ai Politiei Rutiere si ai Registrului Auto Roman, experti auto, brokeri de asigurari si reprezentanti ai mass media.

Lucrarile conferintei au fost deschise de domnul Leonardo Badea, Presedintele ASF care a subliniat importanta tematicii aflate in dezbatere  ca factor de identificare a unor solutii viabile de reducere a numarului de accidente de circulatie, in contextul in care Romania ocupa un nedorit loc secund in UE, in privinta numarului de decese inregistrate din accidente rutiere.

Presedintele ASF a mentionat si rolul ISF  de institutie cheie in pregatirea si specializarea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniul instrumentalizarii  daunelor auto   precum si in organizarea de activitati de informare si educare in domeniul financiar. Intensificarea eforturilor de informare a populatiei prin evenimente si programe desfasurate de ISF a fost mentionata si de domnul Cornel Coca Constantinescu, vice-presedinte al ASF.

Dupa o scurta radiografie a pietei asigurarilor, Domnia Sa a accentuat faptul ca  in centrul preocuparilor Autoritatii de Supraveghere Financiara se afla consumatorul de asigurari:“Eu cred ca perceptia consumatorului roman asupra asigurarilor s-a schimbat semnificativ. De ce? Pentru ca avem o noua lege a asigurarilor RCA, avem o lege in care clientul este pus pe primul plan” a mai precizat vice-presedintele ASF.

La randul sau, Madalin Rosu , Presedintele BAAR a prezentat principalele realizari ale Biroului in anul 2017, intre care amintim preluarea de catre institutie a atributiilor FPVS, modificarea Statutului asociatiei precum si preluarea in administrare, conform legii,  a  bazei de date RCA (CEDAM). Presedintele BAAR a mai mentionat faptul ca printre obiectivele Biroului in 2018  se numara demararea procesului de digitalizare a institutiei precum si organizarea unei conferinte  cu participare internationala, in toamna acestui an

Conferinta “Siguranta rutiera – un deziderat realizabil “ a inclus doua sectiuni tematice diferite. In  prima dintre ele  intitulata “Telematics – tehnologii cu impact in siguranta rutiera” participantii au putut afla noutati despre modul in care diversele aplicatii telematice  pot contribui la cresterea sigurantei in trafic,  la educarea soferilor in spiritul unui  comportament prudent si previzibil la volan precum si impactul  introducerii acestor noi tehnologii  asupra costurilor cu polita de asigurare. 

Cea de-a doua sectiune a evenimentului a avut ca tema  problema sigurantei rutiere si identificarea unor solutii de imbunatatire a acesteia. Alocutiunile prezentatorilor si interventiile din cadrul panelului interactiv s-au axat pe prezentarea  unor studii sociologice si sondaje de opinie care au scos in evidenta perceptia publica asupra cauzelor accidentelor de circulatie, importanta semnalizarii si avertizarii rutiere in trafic,  rolul preventiei si  a sprijinului lucratorilor de politie in desfasurarea unui trafic lipsit de evenimente pe soselele nationale.

Bucuresti, 06 martie 2018

Please follow and like us: