Culoarea politei de asigurare Carte Verde incepand cu data de 01.07.2020

Anunt important!

  • Incepand cu data de 01.07.2020, societatile de asigurare din Romania vor tipari politele de asigurare Carte Verde pe suport de hartie alba.
  • Politele de asigurare Carte Verde emise inainte de data de 01.07.2020 tiparite pe hartie verde, isi vor mentine valabilitatea pana la expirarea perioadei inscrisa in politele respective.
  • Pentru autovehiculele inmatriculate si asigurate in alte state membre ale Sistemului Carte Verde, incepand cu data de 01.07.2020, vor fi valabile deopotriva atat asigurarile Carte Verde tiparite pe hartie alba cat si cele tiparite pe hartie verde.

Recomandari:

  • Subliniem faptul ca, la efectuarea unor calatorii cu autovehiculul in strainatate, in state ale caror Birouri Nationale sunt membre ale sistemului Carte Verde, asigurarea Carte Verde pentru autovehicul este obligatorie si de asemenea este obligatoriu ca asiguratul sa aiba asupra sa polita de asigurare tiparita pe suport hartie pentru a putea fi prezentata pentru verificare la solicitarea autoritatilor cu atributii de control din tarile vizitate, cum ar fi politia de frontiera, politia rutiera etc.
  • Recomandam detinatorilor de vehicule ca inainte de plecarea intr-o calatorie in afara Romaniei sa verifice perioada de valabilitate a asigurarii Carte Verde pentru ca aceasta perioada sa acopere toata durata deplasarii si de asemenea sa verifice ca polita sa fie valabila in toate tarile traversate/vizitate, respectiv simbolurile acestor tari indicate pe polita sa nu fie barate.   

Precizari:

  • Consiliul Birourilor, organizatia care coordoneaza activitatea Sistemului Carte Verde, a decis ca fiecare birou national care face parte din sistem sa decida la randul sau cu privire la culoarea hartiei (alba si/sau verde) pe care va fi tiparita polita de asigurare Carte Verde incepand cu data de 01.07.2020 si sa comunice decizia respectiva Consiliului Birourilor si autoritatilor vizate din tarile lor.      
  • Precizam faptul ca BAAR a informat deja Consiliul Birourilor precum si Autoritatea de Supraveghere Financiara, Inspectoratul General al Politei de Frontiera si Inspectoratul General al Politei Rutiere – Directia Politei Rutiere cu privire la faptul ca, incepand cu data de 01.07.2020, societatile de asigurare din Romania vor utiliza polite de asigurare Carte Verde, tiparite pe hartie alba.
Please follow and like us: